fredag 12 mars 2010

Ingen

Ingen i vårt hushåll gillar att städa. Inte heller att diska, tvätta eller plocka upp. Ingen av oss, utom möjligen Maken, har förmågan att uppbringa den där "det är sååå tråkigt nu, men gud vad fint det kommer att bli när det blir klart och det är värt alltihop"-känslan. Dessutom är vi en ganska aktiv familj, vilket BORDE betyda att eftersom vi inte är hemma, så borde ju rimligtvis det inte bli så himla stökigt?
I våra rådslag, som vanligtvis sker med viss regelbundenhet och ofta efter försöken till att få hemmet i inte inredningstidningsklass men åtminstone så städat att man inte behöver skämmas för att bjuda hem någon, brukar vi komma överens om att om vi bara städar upp efter oss själva, så borde det ju inte vara så svårt att städa sedan. Liksom. Det är alla överens om, även om alla (inklusive Maken och jag) anser att vi redan GÖR det, att det är de andras skräp som ligger överallt. I dessa moderna tider förvånar det mig fortfarande att:
*Inte flingtallrikarna själva klarar av att förflytta sig från ovanpå diskmaskinen in i densamma efter frukosten.
*gårdagens morgontidningar inte själva hittar till returpapperspåsen.
*alla öppnade fönsterkuvert inte kryper till soptunnan två meter från köksbordet.
*apelsinskalen och äppelskruttarna inte hoppar in i komposten utan ligger kvar på soffbordet. (I äppelskruttsfallet är jag garanterat oskyldig enär jag tillhör de perversa personer som äter hela äpplet, utom pinnen som jag medger ibland inte hittar till komposten, fast jag alltid brukar peka ut riktningen. Dumma pinne!)
*komposten aldrig går ut med sig själv.
*antalet väskor,trots att vi bara är väskbärande medlemmar i familjen, alltid överstiger sex på hallgolvet. (Den enda som lägger undan sin klövjeväska är hunden. Trots att han måste ställa sig på baktassarna och hoppa för att nå till sitt skåp. Duktig vovve!)
Eleganta tips till städovillig familj emottages tacksamt. (Särskilt sådana som inte inbegriper städning)

3 kommentarer:

Bortbytingen sa...

*igenkänningsfniss*. Jadu, vad är det för anlag man saknar måntro, egentligen?? Eller förmåga?? Gaaah. Röra? Menar du såna högar med olika bra att ha grejjer som inte fått egen plats, och pappershögar och sånt som man skall använda endera dagen eller en annan gång och att de i sig samlar damm och bidrar till ostädat intryck?? *ser mig oskyldigt omkring*.

Ett tips skall du få som faktiskt fungerar hos oss. En städlista. Det har vi haft i flera år och utan den vore vi helt sålda.
Laga mat, tömma diskmaskinen, fylla diskmaskinen, duka av ingår i den. I någon av dem ingår även att ge djuren mat, ta kvällsutgången med dem samt att bära ut sopor. Därför fungerar det haltande tillräckligt bra, då alla vet eller kan titta på listan vems som är vems jobb idag. Därav blir det aldrig heller en frustration att ett flingpaket inte hamnade rätt, när det inte flyter överallt så är det lätt att bara ställa in paketet när man går förbi det, utan att tänka på det. Flingpaket står jag ut med, men inte överfyllda diskbänkar (hemma hos mig altså, jag lägger inte mycket märke till hur andra har det).

Men vi har glömt att sätta upp att ta hand om alla hundhår. Borde inte det vara hundarnas ansvar att städa efter sig som alla andra??? Gaaaah. Det är vår. Det märks!

bb sa...

(glömde duka som också ingår i listan.).

Katarina sa...

Hushållsnära tjänster och rotavdrag?