torsdag 1 april 2010

Luringar

Ännu har jag inte kommit på vad HNs aprilskämt var. Det kan ju knappast ha varit mannen som suttit död i sin lägenhet i sex dygn för att hemtjänsten glömde bort honom, i alla fall.

Maken lyckades i alla fall! Följande publicerades på skolans personalanslagstavla:

Hej!

Läsårstiderna för läsåret 2010-2011 innebär ett väldigt ojämnt antal av de olika veckodagar, med många fler tisdagar, onsdagar och torsdagar än måndagar och fredagar. Detta innebär ett stort problem för schemaläggningen.

Därför kommer vi under kommande läsår att införa ett nytt system i ungdomsskolan med ”rullande veckodagar”. Detta innebär att när en veckodag inte är en skoldag, kommer nästa skoldag att ”vara” den dagen. Ett exempel:
Fredag 24 september 2010 är en studiedag.
Då kommer måndagen 27 september att vara en fredag i schemat.
Tisdag 28 september blir en måndag i schemat.
O.s.v.

Märk väl att det är bara ungdomsskolan som inför detta system. På Vuxenutbildningen, Grundvux m.m. behåller man nuvarande system, d.v.s. en fredag är alltid en fredag. Detta kommer att innebära att lärare som undervisar på såväl Vuxenutbildningen som ungdomsskolan kommer att ha ett blandat schema med inslag av olika veckodagar vissa dagar.

På detta sätt uppnår vi en jämnare fördelning av tiden, och schemat blir genast mycket enklare. Dessutom blir det mer rättvist i och med att ingen längre kommer att drabbas av att de ”alltid slutar sist på fredag eftermiddag”.

Glad Påsk på Er!


Huvudskyddsombudet gick enligt ryktet i taket, diverse kollegor tog sig för pannan och undrade vad i fridens namn pågick, Chefens PA marscherade in till Maken och talade om för honom att officella meddelande av den här digniteten ska publiceras på det forum som är för meddelanden från skolledning och administration, administratören slängde sig på telefonen till den tjänstlediga kollegan för en ordentlig gnäll sejour, fackets representanter skramlade med konfliktvapen av karaktären "om inte det här görs en konsekvensanalys och MBL-förhandlas om kommer vi att stämma arbetsgivaren för misshörsamhet av samverkansavtalet". När det gick upp för dem en efter en att de fallit för ett aprilskämt skrattades det högljutt och gott i alla läger. Det ena lärarfackets kommunombudsman ringde Maken och frågade om han fick skicka skämtet till fackets tidning, för det var så på pricken. Maken är förundrad över genomslaget och närmast generad över uppmärksamheten.

Det är ganska skrämmande att vi misstror vår ledning så pass att vi är beredda att acceptera ett liknande påhitt som sanning!

(Sanningen är den att Maken har problem med antalet udda och jämna veckor under nästa läsår och funderar på att döpa om veckorna till A och B och göra dem rullande för att få till labbgrupper och halvklasstillfällen. Undrar hur det skulle tas emot?)

På tal om något helt annat har jag fått den första sättningen av boken nu. Än är det inte fagert, men man kan ana sig till att det kanske blir rätt bra!

1 kommentar:

bjorn sa...

Jo, även jag är förfärad över hur många som gick på detta. Jag är jävligt naiv, och går på det mesta - men inte ens jag...

En synnerligen pikant demonstration av vilka dumheter folk numera är vana vid att acceptera.