torsdag 13 november 2008

Trädgårdsdags

Den återkommande läsaren kanske har undrat vad som egentligen hände med vårens trädgårdssatsning. Snabb sammanfatting: Förra hösten anlitades en st trädgårdsarkitekt för att slutföra det arbete som den nystartade trädgårdsfirman åtagit sig att designa, men som försvann med originalritningarna och 30 års växtlistor över trädgården för att aldrig mera höra av sig... Den nya arkitekten, från en väl etablerad och renomerad firma ritade en vacker skiss för tusentals kronor och beklagade att de inte skulle ha tid att ta sig an arbetet förrän möjligtvis i augusti 2008. Vi gör det själva, sa vi hurtfriskt. Färdigt till våren.
Efter att ha våndats, beställt lyxbrevlåda och slutligen lyckats med att beställa utschacktning av befintliga, kirskålsinfesterad matjord och mackadam, tog vi oss sedan an grushögarna, vilket resulterade i ryggskott för undertecknad och diskbråck för Maken, så det nya slutdatumet som satts i augusti gick också om intet. I slutet av augusti vidtalades markberedningsföretag, som nog skulle kunna ta sig an jobbet i slutet av oktober. Kopior av trädgårdsritning och växtlistor skickades med artig förfrågan om offert. Ingen har sedan hört av sig till dags dato. I mitten av oktober hörde den välrenomerade trädgårdsfirman av sig och sa att de nog kanske hade fått en lucka, var vi intresserade av att de gjorde arbetet i alla fall? JA! Skrek vi.
Igår var ägaren här och diskuterade ritningen och lämnade offert.
-Jag kommer nog förbi i morgon med gubbarna och tittar lite, sa han.
I går kväll låg jag och tänkte att det vore roligt att ta en före bild och sedan en bild varje dag för att se hur arbetet fortskrider, men jag hann inte, för idag skiner solen, så på framsidan mullrar en grävmaskin, en blond kvinna med sekatör härjar i den missplacerade växtligheten medan hennes manlige kollega krafsar i jorden och bär tunga stenar och sådant.
Jipee, jag kanske får en trädgård!!!

Inga kommentarer: