lördag 15 mars 2008

Utbilda oss! Fort!

Det är farligt att vara på konferens!Man äter ihjäl sig!

I morse åt jag havregrynsgröt till frukost. Som vanligt. Men eftersom det fanns mycket gott bröd och flera fantastiska pålägg, så blev det även två mackor. Och två koppar kaffe.

Klockan halv elva var det kaffe. Med sockerkaka. Och jag hann med att förse mig med lite färsk frukt innan lunchen som bestod av en ljuvlig lasange och ett enormt salladsbord.
Sedan var det kaffe. Med mazarin.

Klockan halv sex var det middag. Jättemumsig kycklingfilé med cornflakes-panering, ris och en currysås som inte gick av för hackor.

Klockan åtta, efter Så scout det låta, serverades lite snacks och frukt. Och klockan halv tio var det dags för italiens buffé med kycklinglår, oliver, gratinerade musslor och en massa annat gottigt.

Magen står i fyra hörn. Imorgon ska vi diskutera lösningsbaserat: Hur ska vi implementera scouternas nya ledarutbildningsprogram i distrikten helst i går? Hur ska vi få kårerna med oss och inse att det nya ledarskapsprogrammet ser annorlunda ut, men att kursinnehållet är ganska så likt? Vi som är vana att läsa läroplaner och kursbeskrivningar (ganska så många scoutpolitiker är lärare), vet att bara man är kreativ och ledig i tanken så är det ganska lätt att anpassa undervisningen till kursmålen.

När det här programmet är färdigt kommer det bli fantastiskt! Militära ledarskapsutbildningar kan ta sig i brasan och civilförsvaret hamnar i bakvattnet.

Nä, nu blir det Torchwood och godnatt! Imorgon ska jag dessutom hinna med att rätta lite prov på tåget hem.

Inga kommentarer: