söndag 4 maj 2008

Det bränner i kinderna

Super-scoutad vecka. MEN så stressig! Därav avsaknaden av blogg-inlägg.
Var superduktig och rättade hälften av de nationella proven per omgående, dels därför att jag ville göra en pedagogisk poäng av det, genom att låta eleverna omarbeta texterna en gång till, och dels för att jag visste att det inte skulle bli mer tid den veckan.

6 elever av 20 dök upp till tisdagens lektion och den pedagogiska poängen, vilket visserligen hade en poäng det också, eftersom jag då hade gott om ro att hjälpa dem som behövde det. Det fanns dessvärre ett antal ickegodkända uppsatser i högen, och två av dessa var närvarande på tisdagen. Det var också det enda, och solklara MVGt i gruppen. Och hon satt och omarbetade sin uppsats längst! Jaja, engagemanget, och/eller brist på detsamma, gör det så oerhört mycket lättare att sätta betyg....

Mina Beeffare var lite ute och vispade på den långa engelska-lektionen på tisdagen. Solen sken ute och det är inte världens mest motiverade grupp, men de är så go'a. Jag lovade dem en utomhuslektion på onsdagen mot att de koncentrerade sig lite.

På onsdagen träffades vi i en av stadens parker och jag körde ett nytt material från Scouterna, som jag fått i brevlådan under veckan. Materialet innehåller övningar från Jingijamborii och det handlar naturligtvis mer om livskunskaper än traditionell svenska-undervisning. Samtidigt anser jag att livskunskaper verkligen hör hemma i alla ämnen och ger mina elever bättre på fötterna som skribenter och debattörer. Tillsammans utforskade vi personliga revir, normbegrepp och eleverna fick sätta ord på sina drömmar, förhoppningar och förväntningar genom att rita ett självporträtt +. Vi hade det jättemysigt där i parken, och Hunden var glad, för han fick vara med matte på jobbet.

I onsdags kom även Tom från Oxford. Bästis med barn kom och grillade, och English Maggie var också med. Det var en trevlig kväll, men en aning stressig, för samtidigt som vi njöt av sällskapet packade vi i spridda skurar för morgonens avfärd till kårlägret.

Det ösregnade på vägen till skogen. Maken och Hunden skulle ta en buss senare under dagen, för bilen var mer än full av utrustning och folk. Regnet stod som en vägg stundtals och den spåriga vägen kändes osäker att köra på.

När vi väl kom upp till lägret var det blött, men man liksom accepterar det när man är på scoutläger. Regnet är blött, men de blöta strumporna stör liksom inte och bara man har regnkappan på sig, så känns det inte så regnigt...

Miniorerna kom på fredagmorgonen och en hektisk dag rullade bara på. När spåret, som vi miniorledare hade designat och planerat för och dessutom delvis skötte, var klart var jag så trött att jag bara ville gå och lägga mig i ett hörn och gråta. Inget kändes roligt alls. Jag tog en kopp kaffe och gick undan en stund, men var för rastlös för att fixa det heller... Vädret var i alla fall jättefint!

Lägerbålet var mysigt men natten blev tvärkall! Jag var uppe och kissade vid halv ett och fast jag inte hade glasögonen på mig så kändes det som stjärnorna hängde precis ovanför huvudet på mig och det enda som hindrade mig från att lägga mig på marken och bara stjärnskåda var att det var så nedrans kallt! Miniorerna överlevde i alla fall, utan att vi behövde paniktända kaminerna i militärtälten.

Lördagens rivning och hemfärd gick i trötthetens töcken i vanligordning och inte orkade man göra så mycket hemma inte. Vi beställde pizza och lade oss hyfsat tidigt.

Och så upp och iväg, söndag morgon på patrulltävling i Halmstad. Bra arr, jag var fast på kontroll, men hörde bara positivt. Farsan kom ner en sväng och tittade på och träffade Lillprinsen, som var förtvivlad, för han slarvat bort storasysters kära Cubs sölja.

Jag försökte beställa nya nu, men upptäckte att jag slarvat bort mitt nya engelska bankkort! Jag fick ju ett nytt i februari och har lagt det på ett 'bra' ställe, och sedan glömt bort att jag har det! Skit. Får vänta med beställningen ett par dagar.

Imorgon är det I'val igen... Och jag har som vanligt ångest. Borde göra något kul och intressant. Men huvuddelen av eleverna är ju inte där för att lära sig något känns det som, så det känns lite meningslöst att göra något kul och intressant och lärorikt. Jag vet inte. Får väl sova på saken...

Lägger till en bild på mina coola Beeffare!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra Bild