söndag 21 februari 2010

Å de va solen!

En lite otrevlig överaskning droppade ner när Maken skötte krukväxterna: Det läckte in vatten i det dåliga fönstret i burspråket! Och på några minuter gick det från att vara några gulaktiga droppar i ett hörn till att faktiskt rinna längst hela listen, och dessutom droppade det från panelen i taket!

Det tjocka snötäcket på taket i kombination med taskig takisolering gör att det blir avsmältning fast det är minusgrader och vattnet bromsas på fel ställen eftersom hängrännorna är fulla av is. Vad göra? Det var bara att upp och skotta. Taket var halt som attans och hur mycket snö som helst. Maken knackade också bort så mycket is han kunde från taket och rännan. Det verkade få avsedd effekt och takdroppet slutade.
Och så kom solen. Och det droppar av bara helsike - både inne och ute. Det är uppenbart att det bir visst renoveringsarbete till sommaren. Pappa, som är arbetslös igen, kanske kan anlitas som byggherre och sköta kontakten med hantverkarna - jag är fullständigt värdelös på sådant. Hoppas bara att det inte har blivit för stora skador i taket!
Kanske ska man passa på att byta parketten och lägga in vattenburen golvvärme i vardagsrummet och i matrummet när man ändå är igång - få bort radiatorerna, kunna ändra altandörren och göra ett window seat i burspråket? Alla andra verkar ju kunna renovera hela sina hus, så varför skulle inte vi?

Inga kommentarer: