måndag 18 maj 2009

At the age of 37 she realised...

Fast nu var det ju inte Paris jag skulle till heller... utan Torekov, den lilla orten efter Båstad. Maken hade lånat kompisens cabbade Merca och när solen tittade fram strax efter Båstad kunde vi leka brats en stund. Småvägarna ringlade sig kring åsen med magnifik utsikt över Bjärehalvön och det lugna havet. Jag, som aldrig åkt cab förr, förvånades över hur tydligt man hörde fåglarna, som till och med överöstade bilstereon. Det var bara solglasögonen som saknades.

Trevligt, sömnigt ställe. Hotellet verkade också trevligt och spa-avdelningen var sparsmakat trevlig. Vi gled ur våra badrockar och ner i den 40-gradiga polen och lät solen slicka oss genom de stora fönstrena. Efter en stund blev vi hämtade för massage och ansiktsbehandling. Efter en stunds relaxande efter massagen med en kopp te och frukt, så drog vi oss utomhus och lade oss på varsin solbädd. Vinden var fortfarande en smula sval, men med badrockarna på så var det förträffligt trevligt där i solen, med Jonas Coltings "Jag vill ju bara vara snygg naken". Kul bok förresten.

Till lunch serverades broccolisoppa som förrätt, sallad och chili con carne med ris. Gott. Vi drack vatten till och satt länge i solen på terrassen i våra badrockar bland affärslunchande kostymer, innan vi drog oss tillbaka till solbäddarna igen. Sedan var jag pömsig och gick in och slumrade en stund, innan vi tog ett par bastubad före vi klädde om och tackade för oss.

Vi gled längst kustvägen i den silverfärgade Mercan, förbi små gårdar, hagar med får och kor, fält där man redan skördade nypotatis för fullt, gårdsbutiker och sommarstugor. I Båstad stannade vi på Q8 och köpte glass och sedan gled vi vidare genom landskapet, ut på E6 där Jim fick leka lite fartlek.

I Kvibille körde vi av. Cab i all ära, men på motorvägen blir det lite dragigt, så vi bestämde oss för att ta landsvägen och stanna till i Asige och köpa korv och kött av Ralph på Gudmundsgården. Där var massor av folk, och det tog tid, men jag hann till Viktväktarna. -0,1 kg. Hade väl hoppats på mer, men skitsamma, det går åt rätt håll i alla fall, och jag njuter på vägen.

Ikväll blev det svampsoppa (rester) men Fin och Kronprinsen hade ju bakat smulpaj, så jag fick ju smaka lite för artighetens skull, och den var JÄTTEGOD! Det kommer nog gå bra för dem i livet, ty de som kan baka smulpaj, dem går det väl!

2 kommentarer:

Berander sa...

Fan vad snygg han är i en cab ;P

Margo sa...

Vad har hänt?