måndag 18 maj 2009

Enklaste söndagskycklingen

Förresten, bjuder på mitt nya kycklingrecept:

Ta en hel kyckling. Avlägsna ev. inkråm. Stoppa
en citron i bitar (ca en halv)
några kvistar färsk rosmarin (eller en msk torkad)
en vitlöksklyfta
ca 10 svartpepparkorn
i håligheten.

Bind ev upp den, åtminstonde så inte låren spretar ut hur som helst (hjälper till så inte kycklingen blir torr)
salta och peppra ordentligt på hela kycklingen
Lägg den på rygg och skjussa in i ugnen på 250 grader i 10 min, sänk sedan till 175 och låt kycklingen götta sig i en timme lite pluss. Pensla eventuellt med lite olivolja. Kvarta den och servera med potatis och ratatuille.

1 kommentar:

Emeles sa...

Tonfisksallad:
Öppna en burk tonfisk.

Ät med sked. Lika gott som genialt.