onsdag 25 mars 2009

En liiiten sportstuga kanske...

Bröt mot mina principer och tog bilen när jag skulle gå en sväng med Hunden. Han visste knappt till sig av glädje, och pratade oavbrutet hela vägen ut till Olofsbo kvarn. Vi traskade i den isande motvinden ner mot havet. Morups fyr häckade på avstånd värdigt över fågelreservatet och åt andra hållet vajjade strandrågen i takt med vinkraftverkens vingar långt där borta i den lilla staden.
Vinden slet i öronen och nöp i naglarna, trots vantar och mössa. Hunden hoppade runt bland tångruskor och drivved och rullade sig omtänksamt i den ruttnande tången, rusade lyckligt mellan strandrågskant och vattenbryn, men fann havet en smula kallt att bada i.


Sedan gick vi tillbaka genom det näst intill övergivna sommarsamhället, där nästan vräkiga hus blandas med små sportstugor, oförändrade sedan 50-talet. Och jag drabbades plötsligt av en stark lust att bosätta mig i en sådan där, liten primitiv sak, över sommaren. Bara pilla naveln, läsa böcker, sopa golvet vid behov, laga lätt mat på kokplatta och fylla vattendunken varje morgon. En liten sportstuga på lagom hälsa-på-avstånd från sta'n, så man kan åka hem och proviantera, vattna blommorna och kanske byta sommargäster i huset...

Någon som kanske vill byta en stort hus i Falkenberg, med minst 7 ordentliga sängar mot en liten sportstuga någonstans i Halland för en vecka i sommar?

Och förresten... VARFÖR behöver man ha pool när man bor 200 meter från havet?

3 kommentarer:

Anonym sa...

För att det är coolt med pool.. btw, är det inte Glommens fyr??

LottaN sa...

Det är klart att det är Glommens fyr, som står på Morups tånge....

Berander sa...

För att poolen är en kontrollerad miljö. Havet är ju läskigt juh.