Ojojoj, vilken god helg!
Lördag: Bortbjudna och fick köttgryta, hemrostade nötter och hemkokta hjortron.
Söndag: Födelsedag. Den nya tonåringen ville ha nybakat bröd till frukost. (Tack för bakmaskinen!)
Yoghurtbröd med vallmofrön
3 dl naturell yoghurt
1 msk smält smör
1 tsk salt
1 tsk honung
1 1/2 tsk torrjäst
2 msk vallmofrön
2 msk torkade nässlor
8-10 dl vetemjöl (8,5 dl special till bakmaskin)
Lillebror lagade födelsedagslunch till syrran:
Toast Melba med guacamole
Ugnsstekt hel kyckling, klyftpotatis, gräddsås, ångade morötter och ärtor
och Chocolate pots.
Oh, those chocolate pots!
Vispa upp 250 g marscapone
vispa också 1 1/2 dl grädde
smält 15o gram mörk choklad
Blanda den vispade grädden med den vispade marscaponen och rör i chokladen och servera. Det är inte bara en kalori i den desserten, men ååååå så gott!
Maken bakade glutenfri tårta med drömrulltårtebotten, chokladsmörglasyr emellan lagren och en chokladglaze ovanpå: Sött av bara helsike, men ack så gott.
Nu ska vi inte äta någonting förrän i mars.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar