En värmande soppa som tar tillvara på det sista av julskinkan. En mildare variant kan tillagas med mild Ajvar.
6 portioner, 4 propoints/portion
1 burk Borlottibönor KRAV (Avrunnen)
1 dl Fraiche Kalcium+
4 dl skinkspad, fett borttaget, eller köttfond.
1 dl Ajvar relish stark
6 dl vatten
100 g julskinka färdigkokt, skuren i tärningar
2 st potatisar, skurna i tärningar
1 st purjolök, skivad och sköljd
1 palsternacka, skuren i bitar
Koka grönsakerna i skinkspadet ca 15 min. Tillsätt Fraiche och Ajvar och mixa soppan slät. Tillsätt sedan bönor och skinka och låt bli varmt. Servera gärna med bröd och en klick yoghurt.
Kostnad: Medel
Svårighetsgrad: Lätt
Tidsåtgång: ca 25 minuter
Receptet är propointsberäknat med Viktväktarnas receptverktyg på nätet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
tack för receptet o god fortsättning!
Skicka en kommentar