lördag 18 juli 2009

Spättafilé med kesotäcke

Dagens lunch blev ytterligare ett modifierat recept från PowerStart:

Antal portioner: 4 á 3,5 points

8 st frusna spättafiléer, ca 400 g
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl keso
1 burk (2 dl) mini-fraische 5%
1 kvist färsk rosmarin, eller 2 tsk torkad
10 svarta oliver
salt och peppar

Lägg 4 av fiskfiléerna lägges i en lättsmord ugnsfast form. Stryk på den finhackade vitlöken, salta och peppra. Lägg sedan på de andra fyra filéerna.

Blanda fraischen, keson, rosmarinen och de grovt hackade oliverna med salt och peppar och häll över fisken. Sätt in i ugnen på 175-200 grader, i ca 20 min.

Servera med ångkokta sockerärter och haricot vert, sallad och den mängd nypotatis du känner att du vill ha. (Om du kör GI kan du välja quinoa istället)

Kostnad: Billig
Svårighetsgrad: Enkel
Pointsvärde: 3,5 + 2-4 potatispoints.

Inga kommentarer: