måndag 5 oktober 2009

Fiskpudding

Det har legat en förpackning med "laxputs" i kylen i närmare en vecka. Vi köper ofta sådant där billigt, och sedan gäller det att hitta på något med det. Idag kände jag spontant att LAXPUDDING, det var länge sedan.

Med tanke på att jag hade VV-möte och sedan var tvungen att handla så blev det lite sen middag, men det var värt att vänta på! Det blev jättegott! "Detta får du gärna göra många gånger", sa Prinsessan.

Laxpudding à la Lotta
6 port/5 points

8 kokta, skivade potatisar
350 g rökt laxputs (eller lika mycket "riktig" kallrökt lax), skuren i små bitar
ca 10 cm purjolök
1,5 dl kesella 1%
4 dl mellanmjölk
1 dl hackad dill
3 ägg
salt och nymalen svartpeppar
4 tsk smör till ugnsformen

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda försiktigt den skivade potatisen, laxen och purjon och lägg i den smorda formen.
Blanda i äggen ett och ett i kesellan, tillsätt dill, salt, peppar och mjölken. Häll stanningen över potatis, lax och lök. Grädda i ugnen i ca 45 min.

Servera med ångad broccoli och morötter, och lyxa till med lite smällt smör (1 point per tsk), eller citronsmör, dvs pressad citron med smält smör. (1 dl citronsaft till 1 msk smällt smör = 3 points)

Svårighetsgrad: Lätt
Kostnad: Ganska billig

I morgon blir det kycklinglevergryta med rotfrukter. Det ska bli spännande att se vad barnen tycker om detta!

3 kommentarer:

Jasmina sa...

Du är härlig. Jag tycker om dig! Du är en varm människa som sprider glädje. Kram Jasmina

Henrik sa...

det é så gott me laxpudding:)ska testa ditt recept så fort köket blir ledigt:)Mysig blogg du har!

LottaN sa...

Tack ska ni ha! Kramar!!