Gjorde scotch eggs. Det var ju inte så krångligt alls! Många moment, men kul och väldigt gott! Jag valde att steka dem i stekpanna istället för att frittera. De blev stooora och lagom gyllene. Vi delade ett för att smaka, men tyvärr var det så gott att det åkte ner i maggarna innan jag fick upp kameran! De lär nog dock inte vara tills på lördag förmiddag, så jag tror jag gör nya på fredag. Köttpajerna får vänta tills i morgon.
De som klagar på engelskt cuisine vet inte var de snackar om! Maten är måhända aningen underlig, men jäkligt good!
Scotch Eggs á la lotta
4 eko-ägg, hårdkokta
400 g fläskfärs
1 kokt potatis
salt
svartpeppar,
1/2 tsk mejram
1/2 tsk oregano
lite vetemjöl
Rulla de skalade äggen i vetemjöl.
Mosa potatisen tillsammans med färsen och kryddorna. Dela i fyra delar och platta ut i handen. Lägg på ägget och förslut och forma till en boll.
Panering:
skorpmjöl
vispat ägg
salt, peppar
Doppa bollarna väl i vispat ägg och rulla dem väl i skorpmjöl och kryddor. Stek i medelstark värme i ca 10 minuter. Vänd ofta så bollarna blir gyllenbruna runt om. Låt svalna och förvara i kylskåp till användningen. De håller i några dagar. Ett ägg är närmast en hel måltid och ätes med fördel som ett äpple direkt i handen. Severa med minitomater och andra cruditéts. Perfa picknickmat!
Tidsåtgång: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medelsvår
Kostnad: Medeldyr
Points: Eh.... ca 9. Men man har ju förbrukat en del medan man gör dem ;-)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar