Men jag orkade inte riktigt att ta tag i något soppkok alls då. Men idag, när jag kom hem efter att ha skrivit 1000 omdömen (kändes det som), gick jag ner i matkällaren och hämtade de blekgula skönheterna, bakade dem i ugnen och gjorde dem ännu vackrare innan de gick i grytan.
Resultatet blev riktigt bra!
Butternut Squash-soppa Impro
6-8 portioner/ ca 2 points2 medelstora Butternut
4 vitlöksklyftor
2 medelstora potatisar
3 dl kyckling fond (eller 2 buljongtärningar)
saften från en halv citron
några stänk olivolja
chiliflakes
salt, peppar
1 dl grädde
2 dl gröna ärtor
Klyv butternuttarna och ta ut kärnorna. Lägg en skalad vitlöksklyfta i varje frögrop, salta och strö chiliflakes (eller malen chili) och salt över pumpa-halvorna. Stänk över lite god olivolja.
Baka i ugn i 200 grader i ca 40 minuter, eller till pumpan börjat få en gyllenbrun yta och mjuknat.
Koka potatisen i vatten. När pumpan är färdig, gröp ut inkråmet och lägg i potatis-grytan tillsammans med vitlöksklyftorna. Tillsätt citronsaften och mixa soppan slät. Tillsätt sedan grädden och låt koka upp. Häll i ärtorna och låt dem bli mjuka.
Svårighetsgrad: Medelsvår
Kostnad: Medeldyr
Tidsåtgång: ca 90 min
Points per port: 2-3 points
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar