fredag 2 januari 2009

Sorgerliga saker hända

Världskrisen har invaderat även vår lilla stabila enklav. Pga det allmäna läget meddelst diskbrock, utmattningsdepression och C-uppsats är inkomst-möjligheterna starkt begränsade. Trädgårdsrenoveringen har tagit större delen av vår buffert, och härom dagen gick vår tvättmaskinspump på pumpen. Fd eleven Tommy gjorde mellandagsutryckning och såg till så vi fick rena kalsipper på det nya året, men efter tre tvättar drog maskinen sin sista suck, och resten av huset sjönk ned i ett konstant mörker. Om den yppade några sista ord var det ingen som hörde dem, mer än torktumlaren som fortfarande är stum av chock.

Vi kom hem i går kväll, efter en underbar, stenig promenad (bilder följer senare) och fann huset svart och övergivet. Lillprinsen var hos kompisen, likaså Prinsessan. Kronprinsen hade dragit sitt färde å urskogen för att möta sin flickväns föräldrar för första gången. Tydligen hade de båda väckts ur sin XBox-dröm av att strömmen gick, vilket var tur, för det visade sig att om de hade hängt kvar i zombiernas värld längre, hade de missat bussen och således tvingats att tillbringa ytterligare en natt hos oss. Kronprinsen hann alltså inte ringa och meddela att huset var strömlöst, vilket ju var tur, för då hade vi missat marshmallowgrillning med Malinen och fika hos henne och Rocker-Jimmy.

Tommy gjorde en ny utryckning och konstaterade att maskinen, med den nästan alldeles nya pumpen för 2000 kr (använd endast tre gånger), fått ett komplett vaskulärt sammanbrott. Hela elsystemet har lagt ner. Tydligen är det så att en pumptransplantation kan fresta på systemen så pass att de kolapsar, något att ta i övervägande när man reparerar vitvaror. Jaha, ytterligare en anledning att vara konsumerist och inte ödsla pengar och tid på att reparera saker.

Maskinen, state of the art, best in test och av god svensk/tysk kvalitet, köptes för 8 år sedan. Normal livslängd, enligt Tommy. Det är bara att inse att det hade varit bättre att köpa en hälften så dyr maskin och slängt den på tippen direkt. Det blir billigare i längden och håller naturligtvis världens alla tvättmaskinsfabriker igång genom den finansiella krisen.
Nu skiter jag tvätten, och packar de några få rena paren trosor och strumpor jag har och drar min färde till de djupa skogarna, där det ryktesvis finns lite snö, och lämnar Maken hemma, åt att skriva färdigt sin uppsats och välja ny tvättmaskin.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stackare! Den pumpen dör alltid. Gjorde den hos Johans mamma, så vi fick släpa tvätten fram och tillbaka från stan till skogstorp. Det händer också när det var röda dagar , kommer inte ihåg riktigt men det var super svårt att skaffa någon som kunde fixa det så det fick bli en ny tvättmaskin! :-( Hoppas att det löser sig för er.